Joaca cu gardurile din Rahova

Zilele trecute am fotografiat garduri si filtre care in saturatia lor de ,,veselie”, culori si texturi, nu te lasa sa vezi nimic in curtea celor din Rahova. Parca este un efect deliberat.

Mi-au placut cum se percep frontal si in aceeasi lumina fiindca da, in elevatie se simte cel mai bine lipsa de relatie a casei cu strada prin faptul ca este foarte joasa in raport cu gardul, este sufocata de extensii, anexe, bolti de vita, vegetatie incat nu o identifici decat dupa acoperis, restul fiind inaccesibil. Oamenii nu prea se lasa priviti nici de trecatori nici de vecini desi viata aici are mult dintr-una rurala, ai zice mai conviviala.

Parcurgand imaginile mi-am spus ca este o ocazie buna pentru colaje intre vecini imaginari, selectati de prin tot cartierul.

Partea care mi-a placut cel mai mult au fost ,,crop”-urile din fisierul sursa: fiecare incepe sa fie o lume in sine si sa te dezorienteze serios daca mai cauti realism sau doar pura documentare.

In schimb incep sa percep ceva destul de intens, mai intens decat in fotografiile individuale, si anume acea vibratie a improvizatiei nesfarsite din acest cartier, improvizatie ,,halucinogena” (si) de pe marginea curtii, care parca este gandita sa te ameteasca, sa te enerveze si sa nu-ti mai arda sa te uiti peste gard.

Dar in acelasi timp, dincolo de frustrare, este vorba si de o libertate si o dezinvoltura a vernacularului maruntit la scari foarte mici, ca de bricolaj, lucru pe care il gasesc fascinant.

s01s03s04s05s06s08s09s10s11s12

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s